بخشندگی، دوستی را نصیب [انسان [می کند و اخلاق را زینت می بخشد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :5
بازدید دیروز :0
کل بازدید :28630
تعداد کل یاداشته ها : 19
103/2/29
10:25 ص

قرآن

قرآن (نام پارسی: نِبی)، کتاب دینی اسلام و یکی از ثقلین است. قرآن که از ریشه? «قرء» گرفته شده‌است، معنی لغوی آن «جمع نمودن، فراهم آوردن، سال و همچنین خواندن» است. در سوره علق به این معنی اشاره می‌شود.

در باور مسلمانان، این کتاب در یک دوره? ?? ساله از جانب خدا و از طریق فرشته? وحی جبرئیل بر پیامبر خدا حضرت محمد، که آخرین پیامبر می‌خوانندش، فروفرستاده شده‌است. مجموع این فروفرستاده‌ها (وحی) به گونه? کتابی گردآوری شده که قرآن نام دارد. قرآن دارای ?? جزء، ??? سوره و ????(عدد کوفی)=????(عدد شامی)=????(عدد مدنی)=????(عدد بصری) آیه است.

 

ادامه مطلب...

89/10/24::: 8:27 ع
نظر()
  
  

ورزش

ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است.

بنابر این پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در روستا فقط تلاش برای خیس نشدن پای فرد است.

انواع مختلفی از ورزش وجود دارند و انسان ها قسمت مهمی از وقت، پولو دلبستگی خود را نه فقط به عنوان شرکت کننده بلکه به عنوان تماشاگر به آن ها اختصاص می دهند .

ورزش امروزه در جهان به وسیله ای مبدل شده که انسان ها را با هم متحد و آشنا کرده و بین آن ها پیوند اخوت و برادری برقرار می کند و مهمترین هدف و وظیفه ورزش همین است ایجاد مودت و دوستی بین ورزش کاران که هر چند در میدان رقیب هم هستند اما در خارج از میدان به عنوان رفیق همدیگر می باشند .

ورزش ترکیبی از فعالیت های فیزیکی عادی و معمول و مهارت های شخصی و به عنوان تفریح و یک سری از قوانین که برای مسابقه ، لذت بردن و رسیدن به برتری است. ترکیب شخصیت هایی با مهارت های متفاوت در یک ملت، شجاعت و دلاوری آن ملت را افزایش می دهد .

 

تاریخچه ورزش

تمدن ها در ورزش سراسر تاریخ ، توانستند یک معامله بزرگ که تغییر اجتماع و ماهیت در ورزش است را آموزش بدهند . آن ها چیزهای بسیار جدیدی از هنر را در فرانسه ، آفریقا و استرالیا ی ما قبل تاریخ که مدرک آن در مراسمات رسمی تهیه شد را کشف کنند .

این کسب مهارت ها وابسته به سفارش مردم است که برای یافتن معانی فعالیت ها در ورزش به صورت یک مروارید گران بها می درخشد . مثلا ورزش ژیمناستیک در میان چینی ها پیشینه‌ی زیادی دارد .

ورزش های دیگر شامل : پرتاب نیزه ، پرتاب دیسک و پرش بلند و کشتی است. رسوم سنت گرایی ورزش باستانی ایرانی ، هنر زورخانه ای بود که اکنون با این روش تماس اندکی دارند . در میان دیگر ورزش های ایرانی چوگان و پرتاب نیزه هم وجود داشت. دسترسی به ورزش های عمومی با تاسیس یونان قدیم ، ایجاد شد . کشتی ، دومیدانی ، بوکس ، پرتاب نیزه ، پرتاب دیسک و مسابقه ارابه سواری نیز در آن زمان متداول بود.

بازی های المپیک هر چهار سال یک بار در دهکده‌های کوچک مثل یونان باستانبرگزار می شد و مردم سراسر جهان به این المپیک ها فرا خوانده می شدند.

وجود ورزش های منظم برای موجودات زنده مطابق المپیک قرن قدیمی و قرن حاضر است. فعال شدن موجودات برای تنظیم غذا و خوراک خود موجب منظم انجام شدن فعالیت ها برای لذت بیشتر مسابقات و فعالیت هایی مثل ماهیگیری و باغبانی است . انقلاب صنعتی موجب زیاد شدن آلودگی و فرصت نداشتن تماشاگر ورزشی برای دسترسی و تمایل به بازی های جهانی شده است. محبوبیت و تمایل داشتن مانند ماشین افزایش گر، موجب ترقی‌های حرفه ای متداول ورزشی می شود . توضیح بیشتر در تاریخچه ورزش

 

اهمیت ورزش

امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده و گروه زیادی به اشکال گوناگون با آن سرو کار دارند. برخی از مردم، ورزشکار حرفه ای اند و گروهی ورزشکار آماتور . گروهی طرفدار و علاقه مند به ورزش و دیدن برنامه ها، مسابقات و نمایش های ورزشی بوده، وعده ای نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را می گذرانند.

وزارتخانه ها و ادارات ورزشی فراوانی تاسیس شده و مخارج زیادی صرف ورزش ، ساختن استادیوم ها، مجتمع ها و باشگاه های ورزشی و نیز تهیه وسائل و لباس های ورزشی و یا تماشای مسابقات ورزشی می شود. بخش های قابل توجهی از برنامه های تلویزیون ، رادیو، مجلات و سایر رسانه های گروهی، به ورزشی و اخبار ورزشی اختصاص دارد و خلاصه ورزش یکی از اموری است که در جهان به صورت جدّی مطرح بوده و از جهات مختلف دارای اهمیت می باشد، از جمله: توضیح بیشتر در اهمیت ورزش

رده بندی ورزش

دانستن یک روش برای یک گروه ورزشی هدف بسیار مهمی است و نشان دهنده ی یک نامزد جامع برای ورزش است :

مسابقه

    * اسب دوانی

    * نیروی انسانی: ( دویدن، شنا کردن )

    * کمکی انسان: ( دوچرخه سواری ، قایق پارویی ، قایق سواری و ...)

    * منبع فعال خارجی: (موتور سواری، قایق رانی ، قایق سواری و ...)

رقابتی

    * رزمی: (جودو ، کاراته ، بوکس ، تکواندو ، ووشو ، کونگ فو ، شمشیر بازی و ...)

    * میدانی: (تنیس ، بدمینتون ، والیبال ، اسکواش ، تنیس روی میز )

    * تیمی: (بیس بال و فوتبال شهرت بسیاری در جهان دارند . بیس بال معروفیت زیادی در آمریکا و ژاپن دارد و فوتبال معروفیت بیشتری در سر تا سر جهان .

    * مثال های دیگری مثل : ( راگبی ، هاکی روی یخ ، هاکی روی چمن و ...) می باشد .

 

 

 

جوانمردی در ورزش

عامل اصلی در ورزش که بیشتر اوقات همه را به سوی خود جلب می کند انگیزه و سود در آن است . برای مثال ، قایق رانی و اسب دوانی نیاز به مهارت زیاد دارند . علت بروز حرکات جوانمردانه در یک فعالیت به وسیله ی یک آرزو و یا روحیه خوب ، تمایل به کسب لذت برای خود است . اما تحمل فشار در بیشتر اوقات به صورت انفرادی ، کار بزرگی است و مقدمه ای برای یک تکنولوژی به نظر می رسد و این کار لذت بیبشتری دارد .

فرصت مردم برای فعالیت ها و مسئولیتشان در بیشتر اوقات ، برای جستجو و احترام گذاشتن در ورزش است که با پیوستن فدراسیون ورزشی به IOC   ، هر انسان برای خود فرصتی را برای ورزش کردن تنظیم می کند . در این راه ، تکمیل کردن فرصت ها در فعالیت های ورزشی رسمی بیشتر است . بیشتر فعالیت های عمومی ، مشهور و معروف اند و تعقیب کردن فعالیت های گوناگون زمان زیادی می خواهد .

جوانمردی در یک بازی معین باید به گونه ای باشد که هر رقیب چه بعد از مسابقه و چه قبل از مسابقه آن را رعایت کند . جوانمردی نباید در بردن اجرا شود بلکه باید در باختن هم باشد . برای مثال در فوتبال یک ورزشکار نباید خارج از رفتار ورزشی در مقابل دیگران بازی کند و توپ را خارج از زمین لگد بزند . هم چنین از تیم های دیگر هم در پرتاب اوت انتظار صحیح می رود و ...

ورزش و تدبیر

ورزشکاران بزرگ برای وضعیت های خیلی دشوار در ورزش ، زمینه ی تدبیر را در نظر می گیرند . برخی احساسات در تخریب احتمالی تدابیر ، نقش موثری دارند و ممکن است احساسات دیگران به طور طولانی ، موجب تقویت تیم شده و موثر واقع شود . در المپیک برلین تابستان 1936 نگاه داشتن تصاویر شاید موجب شناسایی بهتر تمدن ها و تقویت تبلیغ در سراسر رویداد ها می شد . در تاریخ ورزش اسکاتلند و ایرلند نیز ورزش ، به صورت برتر است که برای مثال ، مطابق علامت های تخصصی در فوتبال اسکاتلند ، بازی فوتبال انجام می شود که نشات گرفته از فوتبال انگلستان است.


  
  

مقدمه

در بررسی علل بدخطی دانش آموزان دوره ابتدایی، علاوه بر عوامل آموزشی و تربیتی مؤثر بر دست خط آنان، باید عوامل مربوط به وضعیت جسمی و روانی کودکان نیز مورد توجه قرار گیرد. چه بسا بد خطی دانش آموزان به دلیل ضایعات استخوانی، عصبی یا حالات عاطفی و روانی باشد. در این صورت آموزش های معلم در زمیته خوشنویسی کافی خواهد بود و ارجاع به یک متخصص، امری الزامی است.

شناخت علل و عوامل مؤثر بر بد خطی از آن جهت اهمیت دارد که با ریشه یابی و رفع آنها می توان تا حد زیادی به مهارت در خوشنویسی کمک کرد.

عوامل مؤثر بر بد خطی دانش آموزان

 به طور کلی عوامل مؤثر بر بدخطی را می توان در سه گروه عمده جای داد که عبارت اند از

1- عوامل مربوط به خانواده

2- عوامل مربوط به معلم و شیوه های آموزشی مدرسه

3- عوامل مربوط به دانش آموزان

1- عوامل مربوط به خانواده

نقش خانواده را در یادگیری مطلوب دانش آموزان نباید نادیده گرفت. از آنجا که خوشنویسی مهارتی است که مانند سایر مهارتها باید آموخته شود، (( چنانچه کودک در خانواده ای زندگی کند که اعضای آن از ذوق و استعداد هنری بیشتری برخوردار باشند و به فرزندان خود توجه بیشتری مبذول دارند، کودک کمتر گرفتار معضل بد خطی می شود. نقطه ی مقابل چنین خانواده ای، خانواده هایی که نسبت به فرزندان خود بی تفاوت اند و از تشویق و تنبیه به موقع برای انجام تکالیف فرزندانشان استفاده نمی کنند و در واقع انگیزه لازم را برای اجرای بهتر تکالیف در فرزندان خود به وجود نمی آورند. چنین کودکانی اغلب با اکراه و بی میلی اقدام به نوشتن می کنند که طبیعتا نتیجه عملکرد آنها نیز رضایت بخش نخواهد بود. کودکانی که در خانواده های بهم ریخته یا خانواده هایی زندگی می کنند که محرومیت فرهنگی و اجتماعی دارند، از لحاظ عاطفی آسیب شدیدتری می بینند و این آسیب عاطفی برروی کلیه زمینه های تحصیلی آنها تاثیر می گذارد))

2- عوامل مربوط به معلم و شیوه های آموزشی و تربیتی مدرسه

از بین عوامل مربوط به معلم، مهمترین آنها شیوه های آموزشی معلم است. اگر معلم خود دست خط بدی داشته باشد، بنا به مثل مربوط (( رطب خورده منع رطب کند))؟ قادر به تربیت دانش آموزان خوش خط نخواهد بود.

نکته دیگر (( طرز برخورد معلم با دانش آموزانی است که شخصیت اضطرابی دارند. این گونه افراد، بیش سایرین از شکست می ترسند. اضطراب این دسته از دانش آوزان، گذشته از عواملی که مربوط به محیط خانواده می باشد، ممکن است ناشی از شکست، ناکامی، تجربه های نا موفق، تنبیه و فشار معلمان برای موفقیت باشد. لذا معلمان باید به شرایط خاص روحی آنها توجه کنند و اساس کار خود را بر کاهش تنش قرار دهند))

هم چنین معلمانی که بیش از حد تکالیف نوشتنی به شاگردان خود می دهند، سبب خستگی دانش آموزان و در نتیجه بد خطی آنها می شوند.

از نکات دیگری که معلم باید به آنها توجه کند، طرز صحیح قرار گرفتن کاغذ و بدن دانش آموزان و نیز طرز صحیح به دست گرفتن قلم در هنگام انجام تکالیف است.

شماری از دانش آموزان در هنگام نوشتن سرشان را به کاغذ می چسبانند یا کاغذ را بیش از حد کج می گذارند. عده ای از آنها قلم را طوری در دست می گیرند که نوشته های خود را نمی بینند. بعضی از آنها نیز آنقدر قلم را بالا می گیرند که قادر به کنترل حرکات دست در هنگام نوشتن نیستند. با این توضیحات، معلم باید به کودکان نحوه صحیح قرار گرفتن کاغذ و بدن و شیوه صحیح گرفتن قلم را بیاموزد . هم چنین باید به کودک بیاموزد که در هنگام نوشتن به آنچه مینویسد، یعنی جهت حرکت دست خود بر روی کاغذ، نگاه کند. در غیر این صورت، حروف را در هم نوشته یا به سمت بالا یا پایین خط منحرف می شود.))

3- عوامل مربوط به دانش آموزان

بعضی از دانش آموزان در مورد علت های بدخطی از تند نویسی نام می برند. بعضی دیگر می گویند: (( نمی توانیم بنویسیم یا بلد نیستیم و...))برای اینکه کودک بتواند نوشتن را به نحو احسن انجام دهد،لازم است از سلامت کافی در زمینه های جسمی و روانی بر خوردار باشد. در این جا عواملی که به نوعی در بد خطی کودکان مؤثرند، مورد بررسی قرار می گیرند.

الف) اختلال در عملکرد دست و انگشتان، به علت ضایعات ارتوپدیک (استخوانی)

((یک کودک سالم و طبیعی باید بتواند قلم را با سه انگشت شست، اشاره و وسط بیگیرد. اگر به هر دلیلی، اختلالی در عملکرد انگشتان وجود داشته باشد، کودک نه تنها نوشتن را به نحو مطلوب انجام نمی دهد، بلکه برای انجام آن به وقت بیشتری نیز، نسبت به سایر دانش آموزان، نیاز دارد. به عنوان مثال، دانش آموز راست دستی را در نظر بگیرید که عصب میانی دست راست او آسیب دیده است. از آنجا که عصب مسئول حرکت مقابل انگشت شست می باشد، زمانی که آسیب می بیند شست قادر به حرکت مقابل نخواهد بود و به جای اینکه در مقابل سایر انگشتان حرکت کند، در کنار آنها قرار میگیرد و دست کودک حالتی پیدا می کند که اصطلاحا به آن ((دست میمون)) گفته میشود. به این ترتیب کودک نمی تواند قلم را به نحو صحیح در دست بگیرد و این نکته مهمی است که برروی دست نوشته ها ی او تاثیر میگذارد و او را بد خط می سازد.))

علاوه بر این وجود هرگونه زخم یا عاملی که باعث درد در انگشتان شود، بر روی دست خط دانش آموزان تاثیر می گذارد. هم چنین کودک برای اینکه بتواند خوب بنویسد، لازم است که هیچ گونه ضایعه ای در قسمت های فوقانی دست ، مثل آرنج، ساعد و بازو نداشته باشد وجود سوختگی، شکستگی، کوفتگی و زخم در هر یک از قسمتها، موجب بدخطی می شود. محدویت حرکتی در مفاصل مچ، انگشتان، آرنج و بازو نیز از جمله عوامل بد خطی اند.

ب) اختلال در عملکرد دست و انگشتان، به دلیل ضایعات عصبی

در همه اختلالات مربوط به عملکرد دست و انگشتان، به دلیل آسیب دیدگی شدید اعصاب حرکتی و نا هماهنگی بین دست، چشم و توان عضلات، خط دانش آموزان خیلی بد و بعضا نا خوانا است.

از میان این اختلالات می توان به انواع فلج مغزی، آسیب مغزی، صرع و میوپاتی (بیماری عضلانی) اشاره کرد.

بچه های فلج مغزی را می توان به چند دسته تقسیم کرد:

1) اسپاستیک: این دسته از کودکان فلج مغزی به دلیل سفتی موجود در عضلاتشان بد خط می نویسند و آن هم در صورتی است که این سفتی در حدی نباشد که به طور کلی مانع نوشتنشان بشود. ممکن است این سفتی، محدودیت حرکتی در مفاصل دست، نظیر: مچ، آرنج و بازو ایجاد کند که در هنگام نوشتن اجازه مانور به فرد نمی دهد.

2) هیپوتانیا: کودکان مبتلا به هیپوتانیا به سب پایین بودن توان عضلاتشان قادر به استفاده صحیح از قلم نیستند. این کودکان قدرت کافی برای گرفتن قلم را ندارند و معمولا نوشته های آنها بسیار کمرنگ و عاری از هر گونه ظرافتی است.

3)آتتوئید: بچه ها ی آتتوئید به علت حرکات زایدی که در اندام های خود، خصوصا دست هایشان دارند، بسیار بد خط می نویسند. این کودکان قادر به کنترل قلم نیستند و در هنگام نوشتن به بالا و پایین خط زمینه منحرف می شوند.

آتاکسی: این کودکان به دلیل لرزش موجود در دستهایشان بد خط می تویسند. افراد مبتلا به صدمات مغزی نیز، بسته به نوع ضایعه ای که دچار آن شده اند، شبیه کودکان فلج مغزی عمل می کنند. کودکان مبتلا به ضایعات مخچه ای دچار ماکرو گرافی اند، یعنی کلمات را بزرگتر از آنچه باید، می نویسند. در بعضی از افراد مبتلا به میوپاتی نیز ممکن است عملکرد دستها دچار اختلال شود که این معضل بر روی دست نوشته های آنها مؤثر است. کودکان مصروع زمانی که دچار حملات تشنجی می شوند (به مدت چند روز)، قادر به استفاده درست از قلم نیستند؛ یعنی دستهایشان قدرت گرفتن را ندارند و آن دسته از کودکانی که دچار حملات تشنجی مکرر می شوند، حتی اگر این تشنج هم تحت کنترل هم باشد، به دلیل لرزش ظریفی که در دستهایشان دارند، بد خط می نویسند. در واقع لرزش ظریف انگشتان را برروی دست نوشته های آنان می توان دید))

ج) عدم غلبه طرفی مغز

((کودک پیش از نوشتن باید غلبه طرفی را به دست آورد. در کودکانی که این اتفاق نیفتاده است، نوشتن به سختی انجام می شود. کودکانی که غلبه طرفی تثبیت شده دارند، از هر دو دست خود به طور متناوب در نوشتن استفاده می کنند، حال آنکه در هیچ یک به اندازه کافی مهارت ندارند))

د) عوامل روحی و روانی و تاثیرآن برروی نوشتن

((ممکن است بد خطی با عواملی نظیر: اضطراب و اختلالات نوروتیک (عصبی) همراه باشد و در بعضی اوقات حالات عصبی موجب گرفتگی عضله در کودکان می شود. یعنی ماهیچه های دست کودک متعاقب نوشتن چند سطر دچار انقباض شده، کودک دیگر قادر به نوشتن نیست. در این صورت علائمی نظیر بی مهارتی و پاراتونی (انقباض یک عضله و سپس شل نشدن آن) و واکنش های اضطرابی در ارتباط با نوشتن ممکن است مشاهده شود. بی قراری، بیش فعالی و کوتاهی دامنه توجه و تمرکز نیز از جمله عواملی اند که بر روی خط دانش آموز تاثیر می گذارند))

ه )چپ دستی

((در مورد کودکان چپ دست این سؤال مطرح می شود که چرا این کودکان در شروع نوشتن بد خط اند؟ پاسخ این است که این کودکان نمی توانند آن چه را که می نویسند، به خوبی ببینند، زیرا دست آنها روی نوشته هایشان را می پو شاند و همن سبب بد خطی کودکان چپ دست می شود. بسیاری از کودکان چپ دست نیز برای پرهیز از کثیف شدن نوشته ها، دست خود را به صورت قلاب کج می گیرند. این شکل در واقع به کج گذاشتن کاغذ مربوط می شود. اگر چپ دستها کاغذ را بر خلاف جهتی که راست دست ها می گذارند، قرار دهند، برای نوشتن در وضعیت طبیعی و راحت قرار می گیرند))

و) نبود دید کافی

بسیاری از کودکان به دلیل نداشتن دید کافی، چشم ها ی خود را به کاغذ نزدیک می کنند. دست نوشته های این کودکان معمولا خط خوردگی ها و پاک کردن های فراوان دارد.

اشکال مختلف بد خط نویسی

((با بررسی دست نوشته های دانش آموزان به این نتیجه می رسیم که بدخطی در آنان به اشکال و انواع مختلف مشاهده می شود که بعضی از آنها عبارت اند از:

1) درشت نویسی و ریز نویسی.

2) فاصله گذازی نا مناسب بین حروف و کلمات.

3) نا مرتب نوشتن

4) کج نوشتن حروف و کلمات.

5) خارج شدن از خط زمینه

شیوه های ترمیمی

1) پس از ارزیابی کودک ، چنان چه متوجه شدید که کودک الگوی صحیح گرفتن قلم را نمی داند، به عنوان مثال از حرکت شست برای گرفتن قلم استفاده نمی کند، اورا به یک پزشک متخصص ارتوپدی ارجاع دهید. مشکل نوشتن چنین کودکی ممکن است با استفاده از آتل دست حل شود. با این وسیله کمکی، کودک قادر خواهد بود قلم را به نحو صحیح بگیرد و خوش خط تر بنویسد.

2) اگر کودک قلم را با فاصله زیادی از نوک آن می گیرد یا بیش از حد پایین می گیرد، با گره زدن یک نخ بر روی قلم ، محل مناسب برای گرفتن قلم را مشخص کنید.

3) چنا چه کودک از اختلال عاطفی و روانی رنج می برد، او را به یک روانشناس ارجاع دهید.

4) ((اگر کودک در هنگام نوشتن دچار تنش و اضطراب می شود، برای کاهش تنش در کودک به شیوه های زیر عمل کنید:

الف) سعی کنید از کودک تصویری مثبت از خودش ایجاد کنید.

ب) از سرزنش کردن کودک به خاطربد خطی او خود داری کنید

ج) از ایجاد تنش واضطراب در کودک جلوگیری کنید. به طور مثال، تعیین وقت محدود برای انجام تکلیف، در دانش آموز مضطرب، باعث ایجاد تنش و اضطراب و در نهایت بد خطی بشتر می شود))

5) اگر کودک در دست های خود دچار ضعف یا محدودیت حرکتی باشد، میتوانید از تمرینات زیربهره بگیرید:

االف) تمرینات روی تابلو

از کودک بخواهید با استفاده از حرکات آزاد و گسترده دست و به کار گیری عضلات شانه، بازو و انگشتان، بر روی تابلو طراحی کند.

ب) پرورش حرکات نوشتن با دیگر وسایل

از کودک بخواهید به جای استفاده از قلم، از انگشت خود و رنگ گواش استفاده کند یا عمل نوشتن را بر روی یک سینی خاکستر انجام دهد. هم چنین با استفاده از یک تکه گچ یا ذغال، حروف و کلمات درشتی بر روی آسفالت کوچه بنویسد. چنا چه مشکل کودک در زمینه حرکات دست با این تمرینات بر طرف نشد، او را به یک کارشناس توانبخشی (فیزیوتراپی-کار درمانی) ارجاع دهید.

6) اگر لرزش ضعیفی در انگشتان کودک مشاهده می کنید یا سابقه کودک گویای حملات تشنجی است، با مشورت با خانواده دانش آموز، وی را به یک متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهید.

7)اگر کودک سرخود را خیلی به کاغذ می چسباند یا مشکوک به ضعف بینایی است، او را به یک چشم پزشک ارجاع دهید.

8) اگر متوجه شدید که در نیمکره های مغزی کودک، غلبه طرفی ایجاد نشده است، می توانید به ترتیب زیرعمل کنید:

الف) از کودک بخواهید با پای راستش به یک توپ لگد بزند.

ب) لوله ای را به دست کودک بدهید و از او بخواهید که با یک دستش روی چشم چپش را بگیرد و با دست راستش درون لوله را نگاه کند.

ج) رادیوی کوچکی را به دست کودک بدهید و از او بخواهید آن را نزدیک گوش راستش بگیرد و به آن گوش کند.

د) اگرعملکرد کودک نشان می دهد که تمایل او برای استفاده از سمت چپ بیشتر است، از او بخواهید همین اعمال را با سمت چپش انجام دهد. به این ترتیب، یک سمت بدن کودک غالب می شود))

9) چنانچه کودک چپ دست است، از او بخواهید هنگام نوشتن، سمت چپ کاغذ را به سمت بالا کج کند. اگر کودک راست دست است، از او بخواهید سمت راست کاغذ را به طرف بالا کج کند.

10) اگر کودک کلمات را بیش از حد بزرگ یا بیش از حد کوچک می نویسد، می توانید اندازه متوسطی برای کلمات در نظر بگیرید و با گذاشتن خط فاصله بین کلمات از کودک بخواهید فاصله تعیین شده را فقط با یک کلمه پر کند.

11) اگر کودک بیش از حد پررنگ یا کمرنگ می نویسد، به ترتیب زیر عمل کنید:

کاغذ سفیدی را زیربرگه کاربن و کاغذ سفید دیگری را بر روی آن قرار دهید. از کودکی که با فشار زیاد می نویسد بخواهید آن قدر ضعیف مداد را فشار دهد که اثر زیادی از کلمه بر روی کاغذ زیرین باقی نماند. از کودکی که فشار کمتر از حد معمول به مداد وارد می کند، بخواهید آن قدر به مداد فشار آورد که اثرآن بر روی کاغذ زیر کپی پررنگ باشد.

12) اگر کودکی از خط راست خارج می شود، از او بخواهید خط کشی را بالای خط زمینه قرار دهد، به گونه ای که هنگام نوشتن نوک مدادش مرتبا با لبه خط کش تماس پیدا کند. هم چنین می توانید بالا و پایین خط زمینه، دو خط کمرنگ بکشید و از کودک بخواهید کلمات را طوری بنویسد که از این دو خط خارج نشود.

13) کج نوشتن کلمات، از کج گذاشتن بیش از حد کاغذ ناشی می شود. اگر با دانش آموزی بر خورد کردید که دست نوشته ها ی کجی داشت، از او بخواهید کاغذ را در وضعیت بهتری قرار دهد

14) نامرتب نوشتن تکالیف توسط دانش آموز، ممکن است به علت محدودیت حرکتی در دست باشد یا این که مداد را بیش از حد محکم در دست می گیرد یا وضعیت درستی در هنگام نوشتن به خود نداده است. بنابراین با برطرف کردن هر یک از این علل، دانش آموز می تواند دست خط بهتری داشته باشد.    

 


89/10/8::: 10:19 ع
نظر()